“Als de bijen sterven, sterft de mensheid binnen de twee jaar".( Albert Einstein)

Zoals geweten hebben de bijen het erg moeilijk. Bijen zijn nochtans een erg belangrijke schakel in onze voedselketen. Bijen bezoeken en bestuiven planten. Hun werk is voor mens en dier van onschatbare waarde. Honingbijen zijn nodig om het voedselaanbod van de mens in stand te houden. De leerlingen van Toermalijn geven de bijen een duwtje in de rug en hebben vandaag een ganse dag gewerkt om een nieuw bijenhotel te bouwen.

Bijenhotel

Ze hebben ook veel bijgeleerd over de bij. Samen met expert Joeri Cortens, u wellicht bekend van verscheidene TV-programma’s (http://vtm.be/wild-van-dieren/joeri-cortens ) bouwden onze leerlingen zelf een groot bijenhotel naast de speelplaats van de school. Hiervoor is een zonnige plaats vrijgemaakt en afgeschermd. De komende dagen en weken wordt dit bijenhotel verder aangevuld met bloemrijke planten en ook een uitgestippeld blote-voeten-pad voor de kleinste kinderen. Ook voor vlinders worden uiteraard de nodige planten voorzien. De leerlingen van de school vonden het alvast fantastisch om van bijenexpert Joeri zoveel bij te leren over de bijen en ook mee te zorgen voor het nieuwe bijenhotel.

Kei-cool

Enkele reacties: Cis (6 jaar): bijen zorgen niet alleen voor honing maar ook dat onze planten blijven groeien. Lien (12): kei-cool dat we zelf mochten zagen en boren om zo een nieuw hotel te bouwen voor de bijen!

Dit is niet het enige tuintje waarin gewerkt is. De afgelopen weken zijn onze eerste-klassers al bezig geweest met hun nieuwe moestuintje dus groene vingers zijn er ook zeker te vinden in basisschool Toermalijn Olen. Het speeltuintje van de kinderen is ook volledig opnieuw aangelegd. Nieuwe planten en bloemen, nieuwe grasmatten en dus ook nieuwe verstopplaatsen! Genieten voor mens en natuur!